Taskuturva Turva aina mukanasi

TaskuTurva, Turvan asiakkaiden ja Turvan vakuuttamien ammattiliittojen jäsenten mobiilipalvelu, helpottaa arkea säästäen aikaa ja rahaa sekä katsoo vakuutusasioita asiakkaan silmin. Palvelu parantaa erityisesti lapsiperheiden elämää - TaskuTurvan avulla lapsen kanssa lääkärissä asiointi hoituu rahaa käyttämättä ja vahinkoilmoitusta täyttämättä.

Muistatko, koska vakuutusasioiden hoitaminen tuntui viimeksi mukavalta? Emme mekään - ennen TaskuTurvaa. Vakuutusyhtiöiden palvelut on koettu lähes poikkeuksetta kaukaisiksi, vaivalloisiksi ja monimutkaisiksi. Etukäteen maksaminen, korvaushakemusten täyttely ja korvausten odottelu ovat erityisen ikäviä kokemuksia silloin, kun sinulla on kiire tai rahasi ovat tiukilla. Vakuutusyhtiö Turva halusi tehdä asiakkaidensa, erityisesti lapsiperheiden, arjesta parempaa. Toimialan käytäntöjen uudistajaksi valittiin CGI.

Luova ratkaisu

TaskuTurva helpottaa elämää, tekee vakuutusasioista ymmärrettäviä ja nopeuttaa korvauspäätöksiä.

Alusta asti oli selvää, että vakuutuspalvelut on tuotava lähemmäs asiakasta. Vakuutusnumeroiden ja -tuotteiden sijaan pohdimme, mitä ne oikeasti merkitsevät, ja mikä ihmisille on tärkeää. Mitä he vakuuttamisella hakevat? Kuinka voisimme parantaa esimerkiksi lapsiperheiden elämää digitalisaation keinoin? Suunnittelun keskeiseksi tavoitteeksi muodostui usein toistuvien vakuutustapausten tekeminen mahdollisimman helpoksi. Luova, täysin uudenlainen ratkaisu syntyi, kun lähtökohdaksi valittiin asiakkaan näkökulma.

TaskuTurvan avulla esimerkiksi lapsesi kanssa lääkärissä asiointi on helppoa. Riittää, että näytät sovellusta hoitolaitoksen kassalla, jolloin maksat käynnistä vain mahdollisen omavastuun, ja lasku lähtee suoraan vakuutusyhtiölle. Näin ollen sinun ei tarvitse sitoa rahojasi lääkärimaksuihin eikä kuluttaa aikaasi vahinkoilmoitusten tekemiseen, vaan voit keskittyä tärkeimpään, sairaan lapsesi hoitamiseen. Sama logiikka toimii myös tyypillisimmissä autovahingoissa - näytä kumppanikorjaamolla sovellusta, ja kaikki hoituu! Myös matkavakuutuskorttisi kulkee aina mukana.

Lisäksi voit tarkastella vakuutuksiasi sinulle tärkeiden asioiden kannalta - näet yhdellä vilkaisulla, miten esimerkiksi lapsesi, puolisosi, kotisi tai vapaa-aikasi on turvattu. Sovellus näyttää kaikki vakuutuksesi, joissa olet joko vakuutuksenottajana, -hoitajana tai vakuutettuna. Jos sinut on vakuutettu ammattiliittosi puolesta Turvassa, näet TaskuTurvasta kootusti myös liittosi tarjoaman turvan ja edut.

Turvalle palvelu luo täysin uudenlaiset mahdollisuudet henkilökohtaiseen viestintään. Asiakkaalle voidaan kohdentaa juuri hänelle tärkeitä viestejä, ja mobiilisovellus tuo asiat lähelle sekä kontekstisidonnaisiksi. Kun asiakkaat ymmärtävät paremmin palvelunsa, vähenevät myös puhelut asiakaspalveluun.

Toteutus

Tutkimus Turvan asiakkaiden parissa auttoi muodostamaan tarvittavan ymmärryksen käyttäjiä kohtaan. Ydinkonsepti syntyi CGI:n ja Turvan yhteisessä Service Sprintissä yhden viikon aikana. Sprintissä kiteytettiin ongelma, sekä luotiin, visualisoitiin ja testattiin ratkaisu. Lisäksi analysoitiin tarvittavat tekniset kyvykkyydet, työmäärä sekä mitä palvelu merkitsee Turvan liiketoiminnalle. Koska monet suunnittelijoista ovat perheellisiä, tekemisessä oli alusta asti mukana sekä tunteen paloa että käytännön kokemusta. Tämä näkyi niin suunnittelun kuin toteutuksen onnistumisessa. Idean kirkastuttua arvioimme TaskuTurvan toteuttamisen kestävän muutaman kuukauden, joka oli vakuutusalan järjestelmiä tunteville vaikea uskoa. Onneksi asiakas luotti meihin, ja kolmessa kuukaudessa pilotti oli jo käynnissä!

Toteutus tehtiin pienellä, mutta omistautuneella tiimillä. Työssä tarvittiin osaamista sekä mobiilikehityksestä, designista että vakuutusjärjestelmistä. Turvan henkilöstön innostus ja omistautuminen oli tärkeää, kun asioita ryhdyttiin tekemään täysin uudella tavalla.

Käyttäjiltä kuultua

Kaikki sujui lääkäriasemalla tosi hyvin – ei tarvinnut omaa rahaa, eikä täyttää vahinkoilmoitusta – tätä on todellakin kaivattu!
Auto tuli kuntoon tuosta vain!
Yksinkertainen, selkeä, helppo ja nopea – sovellus on mainio!
Loistava keksintö, helpottaa todella paljon asiointia!

Tulokset

Yli 5000 latausta ensimmäisen kuukauden aikana kertoo palvelun kysynnästä.

Hyödyt Turvalle:

Asiakaskokemus parani arjen helpottumisen myötä

Vakuutusten voimassaoloon liittyvät varmistelut vakuutusyhtiöstä vähenivät

Lasivahinkoihin liittyvien puhelujen määrä väheni

800 000 asiakkaalla on mahdollisuus pitää ammattiliiton ottaman matkavakuutuksen matkavakuutuskortti aina mukana

Mahdollisuus personoituihin asiakasviesteihin

Korvausautomaation kasvu, kumppanien parempi hyödyntäminen

Brändimielikuva asiakaskeskeisestä yrityksestä vahvistui

Asiakaskokemus ennen

Varaa aika hoitolaitoksesta soittamalla tai verkkopalvelun kautta.

Maksa hoidosta kassalla.

Säilytä kuitit, täytä vahinkoilmoitus kirjautumalla verkkopalvelussa.

Odota päätöstä.

Tee mahdolliset korjaukset ja täydennykset hakemukseen.

Odota rahojen siirtymistä tilille.

Asiakaskokemus nyt

Varaa aika hoitolaitoksesta suoraan sovelluksesta.

Näytä sovellus, maksa vain mahdollinen omavastuu.

Palvelumalli ennen

Asiakkaan korvaushakemuksen vastaanotto

Korvaushakemuksen käsittely

Mahdollinen yhteydenotto asiakkaaseen lisätietojen saamiseksi.

Mahdollinen uusi tarkistus ja hyväksyntä.

Korvauspäätöksen tekeminen ja asiakkaan tiedottaminen

Korvauksen suorittaminen

Palvelumalli nyt

Vahinkoilmoituksen automaattinen vastaanotto ja käsittely

Palveluntarjoajalle korvaaminen

"TaskuTurva on saanut hyvän vastaanoton niin meiltä kuin asiakkailtamme. Henkilöstömme on erityisen tyytyväinen, että olemme saaneet konkreettisen ja merkittävän erottumistekijän. Lisäksi suoralaskutus sopimushinnoin kasvaa tasaisesti, ja TaskuTurva on ollut jopa riittävä syy tulla Turvan asiakkaaksi."

- Janica Lamberg, markkinointipäällikkö

Tiimi

Asiakas:

Turva

Janica Lamberg, Kalle Björninen, Katja Jylhä, Heidi Jokisalo

Suunnittelu ja toteutus:

CGI

Olli Paananen, Ville Koistinen, Mikko Väänänen, Mika Moilanen, Esa Karjalainen, Tiina Nyholm, Pasi Salminen

Kokeile itse!

TaskuTurva on ladattavissa Android-laitteille Google Play -kaupasta ja iPhonelle AppStoresta. TaskuTurva toimii Android-versioissa 6.0 ja ylöspäin sekä iPhoneissa versioissa 10.0 ja ylöspäin.