Chabla palkittiin innovatiivisuudesta Grand One -kilpailussa

Kuurojen kommunikaation mullistanut mobiili tulkkauspalvelu Chabla palkittiin Grand One 2017 -kilpailussa. Chabla sai kunniamaininnan Innovatiivisin digitaalinen palvelu -kategoriassa.

Signmarkin ja CGI:n yhteistyön tuloksena syntynyt Chabla on ensimmäinen viittomakielisten henkilöiden tarpeisiin rakennettu mobiilisovellus, jonka kautta käyttäjillä on tulkkauspalvelu käytössään 24/7. Chabla parantaa viittomakielen käyttäjien jokapäiväistä elämää ja kommunikointia mullistavalla tavalla, sillä ensimmäistä kertaa kuuleva voi soittaa kuurolle ja toisin päin.

Grand One -tuomaristo totesi arvostelussaan Chablasta seuraavasti: "Yksinkertaisen kaunis ratkaisu joka lisää tasa-arvoa. Erityisesti arvostamme sitä, että ratkaisu antaa mahdollisuuden kuuroille käyttää äidinkieltään.”

“Tämä on hyvä osoitus siitä, että mihin suuntaan maailma on menossa - design ja toteutus kulkevat hyvin voimakkaasti käsi kädessä eivätkä erillisinä siiloina. Näin voidaan varmistaa innovatiivisten ratkaisujen markkinoille saanti nopeassakin aikataulussa. CGI pystyy toimijana suunnittelemaan asiakkailleen innovatiivisia, arvoa tuottavia, moderneja palveluita ja myös toteuttamaan ne visioiden mukaisesti. Saamamme palkinto on hyvä osoitus siitä, että panostuksemme palvelumuotoiluosaamisemme kasvattamiseen on selkeästi ollut onnistunut.", sanoo CGI:n Service Design Studion johtaja Markku Myllylahti.

Grand One -kilpailu järjestetään vuosittain, ja se on tarkoitettu suomalaisille digitaalisen median töille, jotka on julkaistu tai selkeästi uudistettu 05.03.2016 – 02.02.2017.

Lue blogi: Making of – näin syntyi kuurojen mobiilitulkkauspalvelu Chabla

Chablan suunnittelusta vastannut Ville Koistinen CGI:ltä.

CGI Service Design Studio

← Takaisin etusivulle

CGI teki Signmarkin visiosta totta – Chabla-mobiilisovellus yhdistää kuurot ja viittomakielen tulkit

Design thinking eliminoi palvelukehityksen sudenkuopat

- Ville Koistinen, Lead Designer